Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásleves, buggyantott tojással recept

Tojásleves, buggyantott tojással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 ek zsír
    • 1 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 ek liszt
    • 1 kávéskanál köménymag
    • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
    • só, őrölt bors
    • néhány babérlevél
    • kevés friss petrezselyem
    • 2 friss  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Buggyantott  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShoz:

    Elkészítése:

    A zsírt felforrósítom, majd megpirítom rajta a köménymagot. Hozzáadom az apróra vágott vagy reszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Enyhén megdinsztelem, majd a lisztet is hozzáadva kis lángon, zsemleszínű rántást készítek.

    A tűzről levéve, folyamatos keverés mellett, őrölt pirospaprikát adok hozzá. Tovább keverem és annyi vizet teszek hozzá, hogy bőven ellepje. Megfűszerezem, kevés babérlevelet adok hozzá (elhagyható) és felforralom. A lazán felvert tojásokat keverés mellett a fazékba csorgatom. Én a felkavart levesbe a fazék szélén szoktam csorgatni, mert akkor nem áll össze a tojás.

    Még szebb, amikor buggyantott tojást is adunk hozzá. Ezt meg lehet külön is főzni sós, enyhén ecetes vízben, de belefőzhetjük a kész levesbe is.

    Tipp:

    Ez a leves, szinte ugyanúgy készül mint a köménymagleves, ami a legegyszerűbb rántott leves. A különbség mindössze annyi, hogy keverés mellett, enyhén felvert tojást csurgatunk bele. Buggyantott tojással még finomabb!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá