Tojásleves, buggyantott tojással recept

Elkészítése:
A zsírt felforrósítom, majd megpirítom rajta a köménymagot. Hozzáadom az apróra vágott vagy reszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Enyhén megdinsztelem, majd a lisztet is hozzáadva kis lángon, zsemleszínű rántást készítek.
A tűzről levéve, folyamatos keverés mellett, őrölt pirospaprikát adok hozzá. Tovább keverem és annyi vizet teszek hozzá, hogy bőven ellepje. Megfűszerezem, kevés babérlevelet adok hozzá (elhagyható) és felforralom. A lazán felvert tojásokat keverés mellett a fazékba csorgatom. Én a felkavart levesbe a fazék szélén szoktam csorgatni, mert akkor nem áll össze a tojás.
Még szebb, amikor buggyantott tojást is adunk hozzá. Ezt meg lehet külön is főzni sós, enyhén ecetes vízben, de belefőzhetjük a kész levesbe is.
Tipp:
Ez a leves, szinte ugyanúgy készül mint a köménymagleves, ami a legegyszerűbb rántott leves. A különbség mindössze annyi, hogy keverés mellett, enyhén felvert tojást csurgatunk bele. Buggyantott tojással még finomabb!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »