Tojásleves, buggyantott tojással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 ek zsír
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek liszt
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • só, őrölt bors
  • néhány babérlevél
  • kevés friss petrezselyem
  • 2 friss tojás

Buggyantott tojáshoz:

  • 2 tojás

Elkészítése:

A zsírt felforrósítom, majd megpirítom rajta a köménymagot. Hozzáadom az apróra vágott vagy reszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Enyhén megdinsztelem, majd a lisztet is hozzáadva kis lángon, zsemleszínű rántást készítek.

A tűzről levéve, folyamatos keverés mellett, őrölt pirospaprikát adok hozzá. Tovább keverem és annyi vizet teszek hozzá, hogy bőven ellepje. Megfűszerezem, kevés babérlevelet adok hozzá (elhagyható) és felforralom. A lazán felvert tojásokat keverés mellett a fazékba csorgatom. Én a felkavart levesbe a fazék szélén szoktam csorgatni, mert akkor nem áll össze a tojás.

Még szebb, amikor buggyantott tojást is adunk hozzá. Ezt meg lehet külön is főzni sós, enyhén ecetes vízben, de belefőzhetjük a kész levesbe is.

Tipp:

Ez a leves, szinte ugyanúgy készül mint a köménymagleves, ami a legegyszerűbb rántott leves. A különbség mindössze annyi, hogy keverés mellett, enyhén felvert tojást csurgatunk bele. Buggyantott tojással még finomabb!