Tésztás zöldségleves májas gombócokkal recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 ek olaj
- 6 nagyobb krumpli
- 1 közepes fej karalábé
- 2 nagy szál petrezselyem
- 3 nagy szál sárgarépa
- 5 dkg zabkocka tészta
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
- 1 tk házi darált paprika
- 1 tk fűszerpaprika
Gombóckákhoz:
- 2 kis doboz májkrém
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos ek liszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 csapott kk só
- 0,3 kk őrölt bors
- 0,5 kk házi fokhagymakrém
- 1-2 ek olaj
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A krumplit, a karalábét apró kockára vágjuk, a petrezselymet felkarikázzuk, a sárgarépát fél karikára vágjuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
Utóbbit egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a répát, zöldséget és karalábét átforgatjuk rajta.
Felengedjük vízzel (ezt most nem mértem le), majd ízesítjük a fűszerekkel.
Lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Közben a golyócskákhoz a májkrémet, a tojással, liszttel, zsemlemorzsával és a fűszerekkel, meg az olajjal simára keverjük.
A leveshez adjuk a krumplit, majd a masszából pici adagokat veszünk, két tenyerünk között apró golyókat sodrunk, majd a levesbe engedjük. Beleszórjuk a tésztát is.
A májas gombóckák addigra szépen megpuhulnak, mire a krumpli is megfő.
Ha szükséges, még ízesítjük sóval. Melegen kínáljuk.
Tipp:
Az oviban volt hasonló leves és a gyerek kérte, hogy én is készítsek valami hasonlót. Bár én még egy kevés tésztával is gazdagítottam, de így is finom lett. Gyors, egyszerű és nem szükséges hozzá sok alapanyag. Természetesen az apró golyókat kanalazták ki belőle a leghamarabb :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »