Tepertőgombóc-leves recept

Hozzávalók:
- 10 dkg. tepertő
- 3 ek. búzadara
- 1 db.
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyem-zöld
- 1 tk. mustár
- 1 dl. tejföl
- 1 tk. liszt
- 1 ek. ételízesítő
- bors, só
Elkészítése: A tepertőt ledaráljuk, és összedolgozzuk a felvert tojással, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, a mustárral, a búzadarával, sóval, borssal és 15 percig pihentetjük. Közben az ételízesítőből, 1 liter vízzel levest főzünk. Nedves kézzel formált apró gombócokat a forrásba lévő levesbe dobva megfőzzük. Ha a gombócok a leves felszínére jöttek, akkor a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »