Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepertőgombóc-leves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg. tepertő
    • 3 ek. búzadara
    • 1 db.  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor petrezselyem-zöld
    • 1 tk. mustár
    • 1 dl. tejföl
    • 1 tk. liszt
    • 1 ek. ételízesítő
    • bors, só

    Elkészítése: A tepertőt ledaráljuk, és összedolgozzuk a felvert tojással, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, a mustárral, a búzadarával, sóval, borssal és 15 percig pihentetjük. Közben az ételízesítőből, 1 liter vízzel levest főzünk. Nedves kézzel formált apró gombócokat a forrásba lévő levesbe dobva megfőzzük. Ha a gombócok a leves felszínére jöttek, akkor a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá