Tepertőgombóc-leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 10 dkg. tepertő
  • 3 ek. búzadara
  • 1 db. tojás
  • 1 csokor petrezselyem-zöld
  • 1 tk. mustár
  • 1 dl. tejföl
  • 1 tk. liszt
  • 1 ek. ételízesítő
  • bors, só

Elkészítése: A tepertőt ledaráljuk, és összedolgozzuk a felvert tojással, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, a mustárral, a búzadarával, sóval, borssal és 15 percig pihentetjük. Közben az ételízesítőből, 1 liter vízzel levest főzünk. Nedves kézzel formált apró gombócokat a forrásba lévő levesbe dobva megfőzzük. Ha a gombócok a leves felszínére jöttek, akkor a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk.