Tenger gyümölcsei leves recept
Hozzávalók:
- 120 g vöröshagyma
- 50 g zöld paprika
- 50 g póréhagyma
- 200 g sárgarépa
- 2 paradicsom
- 300 ml fokhagymás paradicsomszósz
- 350 g krumpli
- 2 l halleves (4 halászlé kockából)
- 500 g cápaharcsa (kifilézett)
- 500 g tőkehal (kifilézett)
- 150 g tenger gyümölcsei koktél (előfőzött, megtisztított)
- 150 g garnélarák (előfőzött, megtisztított)
- 150 g fekete kagyló (előfőzött, megtisztított)
- só
- őrölt fekete bors
- fűszerpaprika
- olaj
- kenyér (felkockázva)
Elkészítése:
A hagymát, a paprikát, a sárgarépát és póréhagymát felkockázzuk majd kevés olajon megdinszteljük. A felkockázott paradicsomot hozzáadjuk, és felöntjük a fokhagymás paradicsomszósszal.
Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit, és felöntjük 1 liter hallevessel. Ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal és fűszerpaprikával. Lassú tűzön fedő alatt puhára főzzük.
Ezalatt olajat hevítünk, és a felkockázott kenyeret aranybarnára sütjük. A kenyérkockákat papírtörlőre rakjuk, hogy a felesleges olaj lecsepegjen, és tálalásig félrerakjuk.
A megfőtt zöldségeket egy nagyobb fazékba öntjük, majd botmixerrel simára pépesítjük. Hozzáöntjük a fennmaradó hallevest, és hozzáadjuk a kockára vágott cápaharcsát és tőkehalat, majd lassú tűzön megfőzzük. Ha megfőtt, hozzáadjuk a tenger gyümölcsei koktélt, a garnélarákot és a fekete kagylót, majd gyenge tűzön kb. 5-10 percet forraljuk . Ha kell, megízesítjük.
Tálaláskor a forró levesbe tegyük a megsült kenyérkockákat, és azonnal tálaljuk.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=_ghv_gueceM