Tejtölös krumplileves virslivel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 55 dkg krumpli (feldolgozás előtt mért súly)
- 1 liter víz
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 csapott kk só
- 1 csipet bors
- 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 4 szál füstölt pulyka virsli
- 1,5 ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 3 dl tejföl
Elkészítése:
A krumplit alaposan megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és feltesszük főni kb. 1 liter vízben. A fűszerekkel ízesítjük.
Közben elkészítjük a rántást, a lisztet csomómentesre keverjük az olajjal, majd kislángon világosra pirítjuk.
A tűzről levéve meghintjük az őrölt paprikával, majd kevéske vízzel csomómentesre keverjük.
A tejföllel krémesítjük, majd a levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk.
A virsliket kb. 3 mm vastag karikára vágjuk.
Ha a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a virsliket, belecsorgatjuk a rántást és hagyjuk felfőni.
Melegen kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.