Tejtölös krumplileves virslivel recept
Hozzávalók:
- 55 dkg krumpli (feldolgozás előtt mért súly)
- 1 liter víz
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 csapott kk só
- 1 csipet bors
- 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 4 szál füstölt pulyka virsli
- 1,5 ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 3 dl tejföl
Elkészítése:
A krumplit alaposan megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és feltesszük főni kb. 1 liter vízben. A fűszerekkel ízesítjük.
Közben elkészítjük a rántást, a lisztet csomómentesre keverjük az olajjal, majd kislángon világosra pirítjuk.
A tűzről levéve meghintjük az őrölt paprikával, majd kevéske vízzel csomómentesre keverjük.
A tejföllel krémesítjük, majd a levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk.
A virsliket kb. 3 mm vastag karikára vágjuk.
Ha a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a virsliket, belecsorgatjuk a rántást és hagyjuk felfőni.
Melegen kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

