Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejtölös krumplileves virslivel recept

Tejtölös krumplileves virslivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 55 dkg krumpli (feldolgozás előtt mért súly)
    • 1 liter víz
    • 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 1 csapott kk só
    • 1 csipet bors
    • 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
    • 4 szál füstölt pulyka virsli
    • 1,5 ek liszt
    • 2 ek olaj
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • 3 dl tejföl

    Elkészítése:

    A krumplit alaposan megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és feltesszük főni kb. 1 liter vízben. A fűszerekkel ízesítjük.

    Közben elkészítjük a rántást, a lisztet csomómentesre keverjük az olajjal, majd kislángon világosra pirítjuk.

    A tűzről levéve meghintjük az őrölt paprikával, majd kevéske vízzel csomómentesre keverjük.

    A tejföllel krémesítjük, majd a levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk.

    A virsliket kb. 3 mm vastag karikára vágjuk.

    Ha a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a virsliket, belecsorgatjuk a rántást és hagyjuk felfőni.

    Melegen kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá