Tejtölös krumplileves virslivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 55 dkg krumpli (feldolgozás előtt mért súly)
  • 1 liter víz
  • 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 csapott kk só
  • 1 csipet bors
  • 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
  • 4 szál füstölt pulyka virsli
  • 1,5 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 3 dl tejföl

Elkészítése:

A krumplit alaposan megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és feltesszük főni kb. 1 liter vízben. A fűszerekkel ízesítjük.

Közben elkészítjük a rántást, a lisztet csomómentesre keverjük az olajjal, majd kislángon világosra pirítjuk.

A tűzről levéve meghintjük az őrölt paprikával, majd kevéske vízzel csomómentesre keverjük.

A tejföllel krémesítjük, majd a levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk.

A virsliket kb. 3 mm vastag karikára vágjuk.

Ha a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a virsliket, belecsorgatjuk a rántást és hagyjuk felfőni.

Melegen kínáljuk.