Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes zöldborsóleves recept

Tejszínes zöldborsóleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 liter leves alaplé
    • 30 dkg zöldborsó
    • 1 fej főzőhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 200 g főzőtejszín
    • 1 kanál liszt
    • só, frissen őrölt bors
    • néhány friss petrezselyemlevél
    • 2 marék levestészta
    • kevés olíva olaj

    Elkészítése:

    Az olajon megpároljuk az apróra vágott főzőhagymát, hozzányomjuk a fokhagymát, majd rátesszük a borsót. Megsózzuk, meghintjük liszttel és összeforgatjuk.

    Rövid dinsztelés után felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Levestésztát teszünk bele. Borsot őrlünk rá, ellenőrizzük a sósságát, ha kell utánízesítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és felforraljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá