Tejszínes zöldborsóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 liter leves alaplé
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 fej főzőhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 kanál liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • néhány friss petrezselyemlevél
  • 2 marék levestészta
  • kevés olíva olaj

Elkészítése:

Az olajon megpároljuk az apróra vágott főzőhagymát, hozzányomjuk a fokhagymát, majd rátesszük a borsót. Megsózzuk, meghintjük liszttel és összeforgatjuk.

Rövid dinsztelés után felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Levestésztát teszünk bele. Borsot őrlünk rá, ellenőrizzük a sósságát, ha kell utánízesítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és felforraljuk.