Tejszínes zöldborsókrémleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg zöldborsó
- kis fej vöröshagyma
- 1 l csirkehús alaplé
- 2 dl tejszín
- 3 ek margarin
- bors
- 5 dkg eidami füstölt sajt reszelve
- 5 dkg sümegi sonkaszelet felcsíkozva
- 1 csipet szerecsendió reszelve
Elkészítése:
A margarint olvasszunk fel egy fazékban, rakjuk bele az összevágott vöröshagymát, picit pároljuk át. Tegyük hozzá a borsót, és kevergessük, majd öntsük fel az alaplével. Főzzük 15 percig.
Amíg fő a borsó, a felcsíkozott sonkát rakjuk bele egy serpenyőbe, egy kevés margarinnal pirítsuk meg. A levest turmixoljuk össze, 2 dl főzőtejszínt öntsünk bele. Ezzel egyet forraljunk még rajta. Sózzuk, borsozzuk, és reszeljünk bele szerecsendiót, majd tálalhatjuk.
Betétnek reszelt sajtot és sonkacsíkot teszünk a levesbe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »