Tejszínes zöldborsókrémleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg zöldborsó
- kis fej vöröshagyma
- 1 l csirkehús alaplé
- 2 dl tejszín
- 3 ek margarin
- bors
- 5 dkg eidami füstölt sajt reszelve
- 5 dkg sümegi sonkaszelet felcsíkozva
- 1 csipet szerecsendió reszelve
Elkészítése:
A margarint olvasszunk fel egy fazékban, rakjuk bele az összevágott vöröshagymát, picit pároljuk át. Tegyük hozzá a borsót, és kevergessük, majd öntsük fel az alaplével. Főzzük 15 percig.
Amíg fő a borsó, a felcsíkozott sonkát rakjuk bele egy serpenyőbe, egy kevés margarinnal pirítsuk meg. A levest turmixoljuk össze, 2 dl főzőtejszínt öntsünk bele. Ezzel egyet forraljunk még rajta. Sózzuk, borsozzuk, és reszeljünk bele szerecsendiót, majd tálalhatjuk.
Betétnek reszelt sajtot és sonkacsíkot teszünk a levesbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »