Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes zöldborsókrémleves recept

Tejszínes zöldborsókrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg zöldborsó
    • kis fej vöröshagyma
    • 1 l csirkehús alaplé
    • 2 dl tejszín
    • 3 ek margarin
    • bors
    • 5 dkg eidami füstölt sajt reszelve
    • 5 dkg sümegi sonkaszelet felcsíkozva
    • 1 csipet szerecsendió reszelve

    Elkészítése:

    A margarint olvasszunk fel egy fazékban, rakjuk bele az összevágott vöröshagymát, picit pároljuk át. Tegyük hozzá a borsót, és kevergessük, majd öntsük fel az alaplével. Főzzük 15 percig.

    Amíg fő a borsó, a felcsíkozott sonkát rakjuk bele egy serpenyőbe, egy kevés margarinnal pirítsuk meg. A levest turmixoljuk össze, 2 dl főzőtejszínt öntsünk bele. Ezzel egyet forraljunk még rajta. Sózzuk, borsozzuk, és reszeljünk bele szerecsendiót, majd tálalhatjuk.

    Betétnek reszelt sajtot és sonkacsíkot teszünk a levesbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá