Tejszínes zöldborsókrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg zöldborsó
  • kis fej vöröshagyma
  • 1 l csirkehús alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek margarin
  • bors
  • 5 dkg eidami füstölt sajt reszelve
  • 5 dkg sümegi sonkaszelet felcsíkozva
  • 1 csipet szerecsendió reszelve

Elkészítése:

A margarint olvasszunk fel egy fazékban, rakjuk bele az összevágott vöröshagymát, picit pároljuk át. Tegyük hozzá a borsót, és kevergessük, majd öntsük fel az alaplével. Főzzük 15 percig.

Amíg fő a borsó, a felcsíkozott sonkát rakjuk bele egy serpenyőbe, egy kevés margarinnal pirítsuk meg. A levest turmixoljuk össze, 2 dl főzőtejszínt öntsünk bele. Ezzel egyet forraljunk még rajta. Sózzuk, borsozzuk, és reszeljünk bele szerecsendiót, majd tálalhatjuk.

Betétnek reszelt sajtot és sonkacsíkot teszünk a levesbe.