Tejszínes zellerkrémleves citromos lazaccal recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej zellergumó
- 1 fej hagyma
- 2-3 burgonya
- vaj
- szerecsendió
- só, fehér bors
- 2 dl főzőtejszín
- 3 dl zöldség alaplé
- füstölt lazac
- petrezselyem vagy snidling
- citromlé
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom, kockázom. A vajat egy lábosban felhevítem, megdinsztelem benne az aprított hagymát. Hozzáadom a kockázott zöldségeket.
Sózom, borsozom majd rövid ideig párolom. Felöntöm a zöldséglével és addig főzöm, míg azok megpuhulnak.
Ha megvan, botmixerrel pürésítem. Visszateszem a tűzre hozzáadom a főzőtejszínt és a szerecsendiót – természetesen reszelve. Egyszer elég felfőzni és már tálalhatom is.
A lazacot felkockázom, borsozom és meglocsolom egy fél citrom levével. Tálaláskor a lazacot hozzáadom a leveshez, és megszórom az aprított petrezselyemmel. Snidlinggel viszont még finomabb lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »