Tejszínes zellerkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 közepes zeller
- 1 közepes krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 0,5 leveskocka
- 1 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a zellert, krumplit, vöröshagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zellert és a krumplit, átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Beledobjuk a megtisztított fokhagymát, a leveskockát, beleszórjuk a sót, borsot. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Merülő mixerrel pépesítjük.
A tejszínt beleöntjük, és újra felforraljuk.
Melegen, levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával kínáljuk.
Tipp:
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom, krémes leves.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »