Tejszínes zellerkrémleves recept
Hozzávalók:
- 1 közepes zeller
- 1 közepes krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 0,5 leveskocka
- 1 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a zellert, krumplit, vöröshagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zellert és a krumplit, átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Beledobjuk a megtisztított fokhagymát, a leveskockát, beleszórjuk a sót, borsot. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Merülő mixerrel pépesítjük.
A tejszínt beleöntjük, és újra felforraljuk.
Melegen, levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával kínáljuk.
Tipp:
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom, krémes leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


