Tejszínes zellerkrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes zeller
  • 1 közepes krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 0,5 leveskocka
  • 1 dl főzőtejszín (20%-os)

Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a zellert, krumplit, vöröshagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zellert és a krumplit, átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Beledobjuk a megtisztított fokhagymát, a leveskockát, beleszórjuk a sót, borsot. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Merülő mixerrel pépesítjük.

A tejszínt beleöntjük, és újra felforraljuk.

Melegen, levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával kínáljuk.

Tipp:

Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom, krémes leves.