Tejszínes-tárkonyos ragu leves “gazdagon” recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50-75 dkg csirkemell
- 10-20 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 szál répa
- 2 szál zöldség
- borsó
- kukorica
- gomba (ízlés szerint)
- 2,5 dl főzőtejszín
- 5 dl tej
- 1 ek liszt
- 1 csomag tárkony
- 2-3 db. babérlevél
- só, bors
- citrom
- 1-2 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl étolaj
Elkészítése:
Kevés olajon átpirítom az apróra vágott szalonnát, majd a felkockázott hagymát megdinsztelem benne.
A megmosott és kockázott húst hozzáadom. Fehérre pirítom.
Hozzáadom a karikára vágott répát és zöldséget, valamint a borsót, kukoricát és gombát. Utóbbiak ízlés szerint variálhatóak és ki is hagyhatóak.
Miután összedinszteltem minden eddigi hozzávalót, megfűszerezem: só, kevés bors, sok tárkony, babérlevél, majd felengedem kevés vízzel, hogy épp csak ellepje.
Miután megfőtt benne a hús és zöldség, felöntöm a liszttel elkevert főzőtejszínnel és tejjel. Összeforralom.
A végén még megszórom tárkonnyal.
Citromkarikával és főtt tojással tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Tipp: A füstölt szalonna helyettesíthető füstölt kockával.
Bográcsban is fenséges!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »