Tejszínes-tárkonyos ragu leves “gazdagon” recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50-75 dkg csirkemell
- 10-20 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 szál répa
- 2 szál zöldség
- borsó
- kukorica
- gomba (ízlés szerint)
- 2,5 dl főzőtejszín
- 5 dl tej
- 1 ek liszt
- 1 csomag tárkony
- 2-3 db. babérlevél
- só, bors
- citrom
- 1-2 db főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl étolaj
Elkészítése:
Kevés olajon átpirítom az apróra vágott szalonnát, majd a felkockázott hagymát megdinsztelem benne.
A megmosott és kockázott húst hozzáadom. Fehérre pirítom.
Hozzáadom a karikára vágott répát és zöldséget, valamint a borsót, kukoricát és gombát. Utóbbiak ízlés szerint variálhatóak és ki is hagyhatóak.
Miután összedinszteltem minden eddigi hozzávalót, megfűszerezem: só, kevés bors, sok tárkony, babérlevél, majd felengedem kevés vízzel, hogy épp csak ellepje.
Miután megfőtt benne a hús és zöldség, felöntöm a liszttel elkevert főzőtejszínnel és tejjel. Összeforralom.
A végén még megszórom tárkonnyal.
Citromkarikával és főtt tojással tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Tipp: A füstölt szalonna helyettesíthető füstölt kockával.
Bográcsban is fenséges!