Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-tárkonyos ragu leves “gazdagon” recept

Tejszínes-tárkonyos ragu leves “gazdagon”
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50-75 dkg csirkemell
    • 10-20 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 szál répa
    • 2 szál zöldség
    • borsó
    • kukorica
    • gomba (ízlés szerint)
    • 2,5 dl főzőtejszín
    • 5 dl tej
    • 1 ek liszt
    • 1 csomag tárkony
    • 2-3 db. babérlevél
    • só, bors
    • citrom
    • 1-2 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl étolaj

    Elkészítése:

    Kevés olajon átpirítom az apróra vágott szalonnát, majd a felkockázott hagymát megdinsztelem benne.

    A megmosott és kockázott húst hozzáadom. Fehérre pirítom.

    Hozzáadom a karikára vágott répát és zöldséget, valamint a borsót, kukoricát és gombát. Utóbbiak ízlés szerint variálhatóak és ki is hagyhatóak.

    Miután összedinszteltem minden eddigi hozzávalót, megfűszerezem: só, kevés bors, sok tárkony, babérlevél, majd felengedem kevés vízzel, hogy épp csak ellepje.

    Miután megfőtt benne a hús és zöldség, felöntöm a liszttel elkevert főzőtejszínnel és tejjel. Összeforralom.

    A végén még megszórom tárkonnyal.

    Citromkarikával és főtt tojással tálalom.

    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Tipp: A füstölt szalonna helyettesíthető füstölt kockával.
    Bográcsban is fenséges!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá