Tejszínes-tárkonyos ragu leves “gazdagon”

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50-75 dkg csirkemell
  • 10-20 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 szál répa
  • 2 szál zöldség
  • borsó
  • kukorica
  • gomba (ízlés szerint)
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 5 dl tej
  • 1 ek liszt
  • 1 csomag tárkony
  • 2-3 db. babérlevél
  • só, bors
  • citrom
  • 1-2 db főtt tojás
  • 1 dl étolaj

Elkészítése:

Kevés olajon átpirítom az apróra vágott szalonnát, majd a felkockázott hagymát megdinsztelem benne.

A megmosott és kockázott húst hozzáadom. Fehérre pirítom.

Hozzáadom a karikára vágott répát és zöldséget, valamint a borsót, kukoricát és gombát. Utóbbiak ízlés szerint variálhatóak és ki is hagyhatóak.

Miután összedinszteltem minden eddigi hozzávalót, megfűszerezem: só, kevés bors, sok tárkony, babérlevél, majd felengedem kevés vízzel, hogy épp csak ellepje.

Miután megfőtt benne a hús és zöldség, felöntöm a liszttel elkevert főzőtejszínnel és tejjel. Összeforralom.

A végén még megszórom tárkonnyal.

Citromkarikával és főtt tojással tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Tipp: A füstölt szalonna helyettesíthető füstölt kockával.
Bográcsban is fenséges!