Hozzávalók:
Elkészítése:
Kevés olajon átpirítom az apróra vágott szalonnát, majd a felkockázott hagymát megdinsztelem benne.
A megmosott és kockázott húst hozzáadom. Fehérre pirítom.
Hozzáadom a karikára vágott répát és zöldséget, valamint a borsót, kukoricát és gombát. Utóbbiak ízlés szerint variálhatóak és ki is hagyhatóak.
Miután összedinszteltem minden eddigi hozzávalót, megfűszerezem: só, kevés bors, sok tárkony, babérlevél, majd felengedem kevés vízzel, hogy épp csak ellepje.
Miután megfőtt benne a hús és zöldség, felöntöm a liszttel elkevert főzőtejszínnel és tejjel. Összeforralom.
A végén még megszórom tárkonnyal.
Citromkarikával és főtt tojással tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp: A füstölt szalonna helyettesíthető füstölt kockával.
Bográcsban is fenséges!