Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 1 ek ételízesítő
- 1 ek finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 pohár levestészta
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek tárkony
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk.
A húst vékony csíkokra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.
Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk. Ha forr, beleszórjuk a levestésztát. Miután megfőtt a tészta, beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
Miután újra felforrt elzárjuk a tüzet alatta és tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »