Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell filé
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 ek finomliszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 pohár levestészta
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek tárkony
  • 1 citrom leve

Elkészítése:

A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk.

A húst vékony csíkokra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.

Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk. Ha forr, beleszórjuk a levestésztát. Miután megfőtt a tészta, beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.

Miután újra felforrt elzárjuk a tüzet alatta és tálaljuk.