Tejszínes-sajtos kukoricakrémleves recept

Hozzávalók:
- 2 doboz kukorica
- 2 dl főzőtejszín
- 15 dkg sajt
- 1 csokor petrezselyem
- só
- delikát ízlés szerint
- kevés vaj
Elkészítése:
A kukoricát a levétől leszűrjük, de a levét félretesszük.
Kevés vajon megdinszteljük a kukoricát, majd hozzáadjuk a levét és annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje. 10 percig főzzük, majd összeturmixoljuk. Én szitán átszűrtem, de nem szükséges.
Visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és ha nagyon sűrű, kevés vízzel felengedjük. Összeforraljuk és hozzáadjuk a főzőtejszínt. A végén belereszeljük a sajtot és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »