Tejszínes-sajtos kukoricakrémleves recept

Hozzávalók:
- 2 doboz kukorica
- 2 dl főzőtejszín
- 15 dkg sajt
- 1 csokor petrezselyem
- só
- delikát ízlés szerint
- kevés vaj
Elkészítése:
A kukoricát a levétől leszűrjük, de a levét félretesszük.
Kevés vajon megdinszteljük a kukoricát, majd hozzáadjuk a levét és annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje. 10 percig főzzük, majd összeturmixoljuk. Én szitán átszűrtem, de nem szükséges.
Visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és ha nagyon sűrű, kevés vízzel felengedjük. Összeforraljuk és hozzáadjuk a főzőtejszínt. A végén belereszeljük a sajtot és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »