Tejszínes málnakrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg málna /+15 szem a díszítéshez/
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tej
- 1 db egész fahéj
- 6-8 szem szegfűszeg
- cukor ízlés szerint
- 2 dkg pudingpor
- csipet só
A díszítéshez:
- tejszínhab
Elkészítése:
A szegfűszeget és a fahéjat egy kevés vízben kifőztem, majd egy fazékba szűrtem. Beletettem a megmosott málnát, cukrot és egy csipet sót.
Felöntöttem kb fél liter vízzel és 15 percet főztem, majd szűrőn, habverővel kevergetve átszűrtem. A magokat kidobtam, a levet visszatettem a tűzre és a tejjel elkevert pudingporral besűrítettem, majd hozzáöntöttem a tejszínt.
Egyet forraltam rajta és levettem a tűzről. Kihűtöttem és málnaszemekkel valamint tejszínhabbal tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »