Tejszínes málnakrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg málna /+15 szem a díszítéshez/
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tej
- 1 db egész fahéj
- 6-8 szem szegfűszeg
- cukor ízlés szerint
- 2 dkg pudingpor
- csipet só
A díszítéshez:
- tejszínhab
Elkészítése:
A szegfűszeget és a fahéjat egy kevés vízben kifőztem, majd egy fazékba szűrtem. Beletettem a megmosott málnát, cukrot és egy csipet sót.
Felöntöttem kb fél liter vízzel és 15 percet főztem, majd szűrőn, habverővel kevergetve átszűrtem. A magokat kidobtam, a levet visszatettem a tűzre és a tejjel elkevert pudingporral besűrítettem, majd hozzáöntöttem a tejszínt.
Egyet forraltam rajta és levettem a tűzről. Kihűtöttem és málnaszemekkel valamint tejszínhabbal tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »