Tejszínes laskagomba leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg gomba
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zöldség
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl. főzőtejszín
- só, vegeta,bors
- húsleves kocka (elhagyható)
- kis olaj
- kis liszt
- eperlevél tészta
Elkészítése:
A gombát megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk, a répát és a zöldségeket karikára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát, répát és a zöldséget, majd ízlés szerint fűszerezzük. Megszórjuk kevés liszttel, majd felengedjük vízzel, esetleg egy húsleveskockát is tehetünk bele.
A levestésztát megfőzzük, majd a kész levesbe tesszük. A tejszínbe szedünk egy kis levest, elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a levesbe és összeforraljuk.
Zöldségzölddel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »