Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes laskagomba leves recept

Tejszínes laskagomba leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg gomba
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál zöldség
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 dl. főzőtejszín
    • só, vegeta,bors
    • húsleves kocka (elhagyható)
    • kis olaj
    • kis liszt
    • eperlevél tészta

    Elkészítése:

    A gombát megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk, a répát és a zöldségeket karikára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.

    A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát, répát és a zöldséget, majd ízlés szerint fűszerezzük. Megszórjuk kevés liszttel, majd felengedjük vízzel, esetleg egy húsleveskockát is tehetünk bele.

    A levestésztát megfőzzük, majd a kész levesbe tesszük. A tejszínbe szedünk egy kis levest, elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a levesbe és összeforraljuk.

    Zöldségzölddel tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá