Tejszínes laskagomba leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg gomba
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl. főzőtejszín
  • só, vegeta,bors
  • húsleves kocka (elhagyható)
  • kis olaj
  • kis liszt
  • eperlevél tészta

Elkészítése:

A gombát megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk, a répát és a zöldségeket karikára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát, répát és a zöldséget, majd ízlés szerint fűszerezzük. Megszórjuk kevés liszttel, majd felengedjük vízzel, esetleg egy húsleveskockát is tehetünk bele.

A levestésztát megfőzzük, majd a kész levesbe tesszük. A tejszínbe szedünk egy kis levest, elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a levesbe és összeforraljuk.

Zöldségzölddel tálaljuk.