Tejszínes köménymagleves recept

Hozzávalók:
- 2 púpos ek liszt
- 6 dkg vaj/margarin
- 1,2 liter víz
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 kk só
- 1 púpos kk őrölt köménymag
- 2 dl tejszín
- 1 csapot ek liszt
Elkészítése:
A vajat lassú tűzön olvasszuk fel egy lábasban, majd szórjuk rá a lisztet. Keverjük simára, és pirítsuk világosra. A vizet lassan adagoljuk hozzá, közben mindig keverjük csomómentesre. Sózzuk, köménymagot, ételízesítőt (esetleg húsleveskockát) adunk hozzá, és összeforraljuk.
A lisztet keverjük csomómentesre a tejszínnel, majd a forró levesből keveset merjünk hozzá. Ezzel is keverjük el, majd adjuk hozzá a leveshez, és forraljuk össze.
Pirított kenyérkockákkal kínáljuk.
Tipp:
Volt itthon egy tejszín, amit mindenképpen fel kellett használnom. Hirtelen ez jutott eszembe. Alapvetően a köménymaglevest nem pont így készítem, de ezzel a módszerrel is egy finom, egyszerű és ízletes levest kapunk. Második fogásként pedig fánkot kínáltam a családnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »