Tejszínes köménymagleves recept
Hozzávalók:
- 2 púpos ek liszt
- 6 dkg vaj/margarin
- 1,2 liter víz
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 kk só
- 1 púpos kk őrölt köménymag
- 2 dl tejszín
- 1 csapot ek liszt
Elkészítése:
A vajat lassú tűzön olvasszuk fel egy lábasban, majd szórjuk rá a lisztet. Keverjük simára, és pirítsuk világosra. A vizet lassan adagoljuk hozzá, közben mindig keverjük csomómentesre. Sózzuk, köménymagot, ételízesítőt (esetleg húsleveskockát) adunk hozzá, és összeforraljuk.
A lisztet keverjük csomómentesre a tejszínnel, majd a forró levesből keveset merjünk hozzá. Ezzel is keverjük el, majd adjuk hozzá a leveshez, és forraljuk össze.
Pirított kenyérkockákkal kínáljuk.
Tipp:
Volt itthon egy tejszín, amit mindenképpen fel kellett használnom. Hirtelen ez jutott eszembe. Alapvetően a köménymaglevest nem pont így készítem, de ezzel a módszerrel is egy finom, egyszerű és ízletes levest kapunk. Második fogásként pedig fánkot kínáltam a családnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

