Tejszínes köménymagleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 2 púpos ek liszt
  • 6 dkg vaj/margarin
  • 1,2 liter víz
  • 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 kk só
  • 1 púpos kk őrölt köménymag
  • 2 dl tejszín
  • 1 csapot ek liszt

Elkészítése:

A vajat lassú tűzön olvasszuk fel egy lábasban, majd szórjuk rá a lisztet. Keverjük simára, és pirítsuk világosra. A vizet lassan adagoljuk hozzá, közben mindig keverjük csomómentesre. Sózzuk, köménymagot, ételízesítőt (esetleg húsleveskockát) adunk hozzá, és összeforraljuk.

A lisztet keverjük csomómentesre a tejszínnel, majd a forró levesből keveset merjünk hozzá. Ezzel is keverjük el, majd adjuk hozzá a leveshez, és forraljuk össze.

Pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

Tipp:

Volt itthon egy tejszín, amit mindenképpen fel kellett használnom. Hirtelen ez jutott eszembe. Alapvetően a köménymaglevest nem pont így készítem, de ezzel a módszerrel is egy finom, egyszerű és ízletes levest kapunk.  Második fogásként pedig fánkot kínáltam a családnak.