Tejszínes karfiolleves recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol (tisztítás után mérve kb 25 dkg)
- 1 liter zöldségleves alaplé
- csipet só
- 1-2 tekerés bors
- 1 púpos ek liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 3-4 szál friss petrezselyemlevél
Elkészítése:
A karfiolt apró rózsáira szedjük, a leveleket és a vastag torzsa részt eltávolítjuk.
A folyó víz alatt alaposan átöblített karfiolt egy kisebb lábasba tesszük, amit felengedünk zöldségleves alaplével, megszórjuk pici sóval (óvatosan, mert az alaplé is sós), borssal. Fedő alatt addig főzzük, míg a karfiol megpuhul.
A petrezselyemlevelet apróra vágjuk.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd a levesbe csorgatjuk. Hagyjuk besűrűsödni és ha elzártuk, beleszórjuk a petrezselyemlevelet. Azonnal, melegen kínáljuk.
Tipp:
Mostanában a karfiolt arany árában mérik, de tegnap sikerült vásárolnom akciósan két szép fejet.
Az egyik kisebb volt, abból készült ez az egyszerű, krémes leves. Természetesen mirelit zöldség is megfelelő, azt kiolvasztás nélkül engedjük fel az alaplével. A másik fej karfiolt kirántottam, mert az a fiúk egyik kedvenc étele és a főzővizét használtam a leves alaplevének.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »