Tejszínes karalábéleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 karalábé
- 3 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- só
- fehér bors
- pici delikát
- víz
Elkészítése:
A karalábét meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Egy lábasban a vajat megolvasztjuk, és a karalábécsíkokat megforgatjuk benne. Felengedjük vízzel, majd sóval, fehérborssal és delikáttal ízesítjük. Amikor a karalábé megpuhult belekeverjük a főzőtejszín és még néhány percig főzzük. Melegen és lehűtve is tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

