Tejszínes hagymaleves recept
Hozzávalók:
- 2 közepes fej hagyma
- 2 dl tejszín
- 5 dl víz
- 1 ek liszt
- 2 húsleves kocka
- só
- 2 ek olaj
- levesgyöngy
Elkészítése:
Meghámozzuk a hagymákat, vékonyra szeleteljük, és kevés olajon szép barnára pirítjuk. Ezután egy evőkanál lisztet adunk hozzá, jól elkeverjük, és felöntjük a vízzel. Mikor felforrt, hozzáadjuk a húsleves kockákat és a sót.
Mikor a hagyma puhára főtt, hozzáöntjük a tejszínt, és felforraljuk. A levest melegen és hidegen is fogyaszthatjuk, levesgyönggyel tálaljuk.
A tejszínes hagymaleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

