Tejszínes gombakrémleves recept
Hozzávalók:
- 10-12 dkg csiperkegomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 dkg margarin
- kb 6 dl víz
- só, delikát
- 1 levél petrezselyemzöld
- kevés főzőtejszín
Elkészítése:
A felaprózott hagymát, fokhagymát és a vékonyan felszeletelt, előzőleg megtisztított gombát margarinon megdinszteljük, majd felöntjük vízzel.
Ha kezd forrni, ízesítjük sóval, delikáttal és felaprózott petrezselyemzölddel. Az egészet puhára főzzük.
Botmixerrel pürésítjük. Végül kevés tejszínnel összeforraljuk.
Tálaláskor nyersen is tehetünk bele petrezselyemzöldet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

