Tejszínes gombakrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10-12 dkg csiperkegomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dkg margarin
  • kb 6 dl víz
  • só, delikát
  • 1 levél petrezselyemzöld
  • kevés főzőtejszín

Elkészítése:

A felaprózott hagymát, fokhagymát és a vékonyan felszeletelt, előzőleg megtisztított gombát margarinon megdinszteljük, majd felöntjük vízzel.

Ha kezd forrni, ízesítjük sóval, delikáttal és felaprózott petrezselyemzölddel. Az egészet puhára főzzük.

Botmixerrel pürésítjük. Végül kevés tejszínnel összeforraljuk.

Tálaláskor nyersen is tehetünk bele petrezselyemzöldet.