Tejszínes, citromos gombaleves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa /gyökér/
- 2 dl főzőtejszín
- 1 citrom leve
- zeller zöld
- petrezselyem zöld
- só
- ételízesítő
- só
- őrölt fehér bors
- 1 tk pirospaprika
- 0,5 dl étolaj
Levesbetétnek:
- 5 dkg kis kockatészta
Elkészítése:
A gombát és a zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát, apróra vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a zöldségeket és a gombát. Befűszerezzük, hozzáadjuk a zöld fűszereket, pirospaprikát és 10-15 percig pároljuk. Vizet egyenlőre ne tegyünk alá, mert a gomba levet enged. Negyed óra elteltével felöntjük a kívánt mennyiségre.
Ha a zöldségek megpuhultak, beleöntjük a kevés forró levessel elkevert tejszínt. Ha újra felforrt, levesszük a tűzről és ízesítjük a citrom levével.
A citromot csak a végén adjuk hozzá, ha a leves a tejszínnel már felforrt, mert a citrom levétől kicsapódhat a tejszín!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.