Tejfölös zöldbableves recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 2 szál zöldség
- 2 szál sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 4 húsleves kocka
- olaj
- só
- 1 szál zeller
- 1 ek liszt
- 1 kk pirospaprika
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A megtiszított, feldarabolt vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a tisztított és darabolt zöldségeket, majd a zöldbabot is. Kicsit átforgatjuk, majd belekerül a liszt, a fokhagyma és a pirospaprika is.
Felöntjük vízzel, sózzuk, beletesszük a húsleveskockát, a zeller zöldet és fedő alatt puhára főzzük.
Ha megpuhultak a zöldségek, a tejfölt belekeverjük, felforraljuk. Csipetkével tálalhatjuk, de a nélkül is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »