Tejfölös zöldbableves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg zöldbab
- 2 leveskocka
- 15 dkg leveszöldség
- 2 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 2 ek tejföl
- 1 cs petrezselyem
- só
- bors
Elkészítése:
A leveskockát feloldjuk az előírásnak megfelelő mennyiségű vízben, beletesszük főni a felaprított babot és a zöldségeket.
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, a tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát, a szétnyomott fokhagymát, elkeverjük, és a forrásban lévő levesbe tesszük.
Olajon kevés lisztet világos színűre pirítunk, felengedjük vízzel, és mikor a bab már majdnem megpuhult, besűrítjük vele. Sóval, borssal, ecettel ízesítjük, végül belekeverjük a tejfölt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »