Tejfölös répaleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg savanyított kerekrépa
- 40 dkg füstölt, főtt tarja
- 30 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 l víz
- 2 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük és fűszerpaprikával meghintjük. Rátesszük a savanyú répát, a felkockázott burgonyát és a felaprított tarját.
Felöntjük vízzel és elkezdjük főzni (nem sózzuk, mert alapjában a répa és a tarja is sós).
Miután minden puhára főtt, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »