Tejfölös répaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös répaleves

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyított kerekrépa
  • 40 dkg füstölt, főtt tarja
  • 30 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 l víz
  • 2 csapott ek finomliszt

Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük és fűszerpaprikával meghintjük. Rátesszük a savanyú répát, a felkockázott burgonyát és a felaprított tarját.

Felöntjük vízzel és elkezdjük főzni (nem sózzuk, mert alapjában a répa és a tarja is sós).

Miután minden puhára főtt, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.