Tejfölös-mustáros raguleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg zöldborsó
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 4 ek napraforgó olaj
- 30 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- 2 l víz
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a megpucolt és felkockázott burgonyát, felkarikázott répákat, borsót. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel és puhára főzzük.
A tejfölt kikeverjük a mustárral és a liszttel, majd besűrűsítjük vele a levest. A tetejét felaprított petrezselyemmel megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »