Tejfölös-mustáros raguleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös-mustáros raguleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 30 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 2 csapott ek finomliszt
  • só ízlés szerint
  • 2 l víz
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a megpucolt és felkockázott burgonyát, felkarikázott répákat, borsót. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel és puhára főzzük.

A tejfölt kikeverjük a mustárral és a liszttel, majd besűrűsítjük vele a levest. A tetejét felaprított petrezselyemmel megszórjuk.