Tejfölös Mexikói-zöldség leves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg mexikói zöldségkeverék fagyasztott
- Közepes fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek tejföl
- 1 teáskanál mustár
- 1 ek. vajkrém (opcionális)
- Só, Bors, Petrezselyemlevél
- 1 sonka ízű kocka/vagy tyúkhúsleves kocka
- Konzerv sonka (én ezt találtam otthon, de lehet akár hús nélkül, vagy csirke, vagy kacsaaprólékkal is, azonban nyers hússal hosszabb lesz a főzési idő és az ár is emelkedik
Elkészítése:
Felvágom, majd olajon üvegesre pirítom a hagymát. Én mindig közepes tűzön, fedő alatt szoktam, így jobban átpárolódik, és lassabban kap oda, illetve nem teríti be úgy a lakást a hagymaszag. Amikor már üveges, gyorsan ráöntöm a fagyasztott zöldséget, a megpucolt fokhagyma gerezdeket és összekeverem, majd fedő alatt tovább párolom. Szükség esetén 1 dl vízzel felöntöm, ha lassan akar vizet engedni. Amikor elpárologta a vizet, a zöldség addigra megpuhul, felöntöm forró (vagy hideg) vízzel, ez kb. 1-1,5 liter, attól függ, ki mennyire hígan szereti. Belerakom a sonka ízű kockát, a felvágott petrezselymet, és újraforralom.
A tejfölt, mustárt, és a vajkrémet habverővel egy kisebb kancsóban, vagy tálkában összekeverem, a levesből merek egy kis levet, hogy jobban összeelegyedjenek, majd amikor már szép folyékony, beleöntöm a levesbe.
A konzerv sonkát kockákra vágtam, beledobáltam a levesbe forraltam még egyet rajta, és kész is, hiszen az készétel, nem kell főzni.
Sóval, borssal ízlés szerint ízesítem.
Ez egy olyan kőleves jellegű kaja, olcsó és gyors, és szinte nem kell hozzá semmit venni. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

