Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös Mexikói-zöldség leves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg mexikói zöldségkeverék fagyasztott
    • Közepes fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 2-3 ek tejföl
    • 1 teáskanál mustár
    • 1 ek. vajkrém (opcionális)
    • Só, Bors, Petrezselyemlevél
    • 1 sonka ízű kocka/vagy tyúkhúsleves kocka
    • Konzerv sonka (én ezt találtam otthon, de lehet akár hús nélkül, vagy csirke, vagy kacsaaprólékkal is, azonban nyers hússal hosszabb lesz a főzési idő és az ár is emelkedik

    Elkészítése:
    Felvágom, majd olajon üvegesre pirítom a hagymát. Én mindig közepes tűzön, fedő alatt szoktam, így jobban átpárolódik, és lassabban kap oda, illetve nem teríti be úgy a lakást a hagymaszag. Amikor már üveges, gyorsan ráöntöm a fagyasztott zöldséget, a megpucolt fokhagyma gerezdeket és összekeverem, majd fedő alatt tovább párolom. Szükség esetén 1 dl vízzel felöntöm, ha lassan akar vizet engedni. Amikor elpárologta a vizet, a zöldség addigra megpuhul, felöntöm forró (vagy hideg) vízzel, ez kb. 1-1,5 liter, attól függ, ki mennyire hígan szereti. Belerakom a sonka ízű kockát, a felvágott petrezselymet, és újraforralom.
    A tejfölt, mustárt, és a vajkrémet habverővel egy kisebb kancsóban, vagy tálkában összekeverem, a levesből merek egy kis levet, hogy jobban összeelegyedjenek, majd amikor már szép folyékony, beleöntöm a levesbe.
    A konzerv sonkát kockákra vágtam, beledobáltam a levesbe forraltam még egyet rajta, és kész is, hiszen az készétel, nem kell főzni.
    Sóval, borssal ízlés szerint ízesítem.
    Ez egy olyan kőleves jellegű kaja, olcsó és gyors, és szinte nem kell hozzá semmit venni. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá