Tejfölös krumplileves sonkalével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek finom liszt
- 1 szál zellerzöld
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5-6 dl sonka főzőlé
- só
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük a zsíron, majd megszórjuk liszttel. Állandóan kavargatva világosra pirítjuk, félrehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát, hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott krumplit, felöntjük 1 liter vízzel.
Hozzáadjuk a sonka levét (ha fagyos megvárjuk míg felolvad), szükség szerint sózzuk és addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Végül belekeverjük a tejfölt, felforraljuk és tálalhatjuk is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »