Tejfölös krumplileves kolbásszal recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek finomliszt
- 1 szál zellerzöld
- 1 paprika
- 5-6 dl sonka főzőlé
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítése:
A sonka főzőlevéből készített krumplilevesnek nincs párja. A sonka főzőlevét 6-7 dl-enként lefagyasztva tárolom, ehhez a leveshez is ezt használtam.
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük a zsíron, majd megszórjuk liszttel.
Állandóan kavargatva világosra pirítjuk, félrehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát, hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott krumplit, és felöntjük 1 liter vízzel. Beletesszük a sonkalét (ha fagyos, megvárjuk még felolvad), szükség szerint sózzuk. Hozzáadjuk a felszeletelt kolbászt, a paprikát és zellerzöldet.
Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Végül belekeverjük a tejfölt, úgy hogy a forró levesből 1-2 merőkanállal a tejfölhöz merünk, simára keverjük, és visszaöntjük a levesbe. Összeforraljuk és tálalunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

