Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 fej finomra szelt hagyma
- 1 kg felkockázott burgonya
- 10-15 dkg füstölt kolbász
- ételízesítő
- petrezselyemzöld
- babérlevél
- rozmaring
- só,bors
- tejföl
- liszt
Elkészítése:
A hagymát kevés zsíron vagy olajon megfonnyasztom, bele a kolbászkarikák, míg ki nem engedi a színét, majd beleforgatom a burgonya kockákat, hagyom, hogy kicsit átmelegedjen, bele dobok 2-3 babérlevelet, kevés morzsolt rozmaringot, sózom, borsozom, ételízesítőt teszek hozzá (én pl 1 db húsleveskockát szoktam). Felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Puhulásig főzöm, majd egy kis pohár tejfölt elkeverek 2 ek. liszttel és ezzel sűrítem be a levest. Beforralom és tejföllel valamint frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.