Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej finomra szelt hagyma
- 1 kg felkockázott burgonya
- 10-15 dkg füstölt kolbász
- ételízesítő
- petrezselyemzöld
- babérlevél
- rozmaring
- só,bors
- tejföl
- liszt
Elkészítése:
A hagymát kevés zsíron vagy olajon megfonnyasztom, bele a kolbászkarikák, míg ki nem engedi a színét, majd beleforgatom a burgonya kockákat, hagyom, hogy kicsit átmelegedjen, bele dobok 2-3 babérlevelet, kevés morzsolt rozmaringot, sózom, borsozom, ételízesítőt teszek hozzá (én pl 1 db húsleveskockát szoktam). Felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Puhulásig főzöm, majd egy kis pohár tejfölt elkeverek 2 ek. liszttel és ezzel sűrítem be a levest. Beforralom és tejföllel valamint frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

