Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

Hozzávalók:

  • 1 fej finomra szelt hagyma
  • 1 kg felkockázott burgonya
  • 10-15 dkg füstölt kolbász
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • babérlevél
  • rozmaring
  • só,bors
  • tejföl
  • liszt

Elkészítése:
A hagymát kevés zsíron vagy olajon megfonnyasztom, bele a kolbászkarikák, míg ki nem engedi a színét, majd beleforgatom a burgonya kockákat, hagyom, hogy kicsit átmelegedjen, bele dobok 2-3 babérlevelet, kevés morzsolt rozmaringot, sózom, borsozom, ételízesítőt teszek hozzá (én pl 1 db húsleveskockát szoktam). Felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Puhulásig főzöm, majd egy kis pohár tejfölt elkeverek 2 ek. liszttel és ezzel sűrítem be a levest. Beforralom és tejföllel valamint frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálalom.