Tejfölös karfiolleves recept
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- só
- kapor
- ecet
A rántáshoz:
- 1 evőkanál zsír vagy olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- pici bors
- kevés fűszerpaprika
A habaráshoz:
- 1 kispohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
Forrásban lévő, sós vízbe tesszük a megtisztított karfiolrózsákat, úgy, hogy a víz éppen ellepje. Nem főzzük teljesen puhára, mert a rántással is tovább főzzük.
Amikor félig megfőtt beletesszük a rántást, amely a következőképpen készül: a zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a lisztet rászórjuk és elkeverjük csomómentesen, ezután a pici borsot és fűszerpaprikát szórunk rá. Kevés vízzel simára keverjük. A rántással együtt főzzük teljesen puhára. A végén tesszük hozzá a habarást: a lisztet elkeverjük a tejföllel csomómentesen.
A forró levesből teszünk egy kanállal a habaráshoz és úgy adjuk a leveshez. Ezután egy percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt és ekkor szórjuk bele a kaprot és teszünk bele egy kanál ecetet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

