Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös karfiolleves recept

Tejfölös karfiolleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej karfiol
    • kapor
    • ecet

    A rántáshoz:

    • 1 evőkanál zsír vagy olaj
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • pici bors
    • kevés fűszerpaprika

    A habaráshoz:

    • 1 kispohár tejföl
    • 1 evőkanál liszt

    Elkészítése:

    Forrásban lévő, sós vízbe tesszük a megtisztított karfiolrózsákat, úgy, hogy a víz éppen ellepje. Nem főzzük teljesen puhára, mert a rántással is tovább főzzük.

    Amikor félig megfőtt beletesszük a rántást, amely a következőképpen készül: a zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a lisztet rászórjuk és elkeverjük csomómentesen, ezután a pici borsot és fűszerpaprikát szórunk rá. Kevés vízzel simára keverjük. A rántással együtt főzzük teljesen puhára. A végén tesszük hozzá a habarást: a lisztet elkeverjük a tejföllel csomómentesen.

    A forró levesből teszünk egy kanállal a habaráshoz és úgy adjuk a leveshez. Ezután egy percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt és ekkor szórjuk bele a kaprot és teszünk bele egy kanál ecetet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá