Tejfölös karfiolleves recept
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- só
- kapor
- ecet
A rántáshoz:
- 1 evőkanál zsír vagy olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- pici bors
- kevés fűszerpaprika
A habaráshoz:
- 1 kispohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
Forrásban lévő, sós vízbe tesszük a megtisztított karfiolrózsákat, úgy, hogy a víz éppen ellepje. Nem főzzük teljesen puhára, mert a rántással is tovább főzzük.
Amikor félig megfőtt beletesszük a rántást, amely a következőképpen készül: a zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a lisztet rászórjuk és elkeverjük csomómentesen, ezután a pici borsot és fűszerpaprikát szórunk rá. Kevés vízzel simára keverjük. A rántással együtt főzzük teljesen puhára. A végén tesszük hozzá a habarást: a lisztet elkeverjük a tejföllel csomómentesen.
A forró levesből teszünk egy kanállal a habaráshoz és úgy adjuk a leveshez. Ezután egy percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt és ekkor szórjuk bele a kaprot és teszünk bele egy kanál ecetet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

