Tejfölös karfiol leves recept
Hozzávalók:
- 2 szál nagyobb sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagyobb fej karfiol
- 1 doboz tejföl
- (annak, aki nem diétázik 1 evőkanál liszt)
- só
- őrölt bors
- vegeta
- 1/2 leveskocka
- őrölt pirospaprika
- kevés étolaj
Elkészítés:
A hagymát megpucolom, felkockázom, majd olajon megpirítom. Amikor félig megpirult hozzáadom a sárgarépát és a fehérrépát is. Egy picit pirítom együtt őket, majd felöntöm vízzel.
Amíg a zöldségek főnek, megpucolom a karfiolt és rózsáira szedem, majd ezt is beleteszem a lábasba. Annyi vízzel felöntöm, hogy a karfiolt éppen ellepje. Fűszerezem, majd amikor már majdnem megfőtt hozzáadom a pirospaprikát, és liszttel elkevert tejföllel sűrítem.
Összefőzöm, és kész a fincsi leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

