Tejfölös karfiol leves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 2 szál nagyobb sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagyobb fej karfiol
- 1 doboz tejföl
- (annak, aki nem diétázik 1 evőkanál liszt)
- só
- őrölt bors
- vegeta
- 1/2 leveskocka
- őrölt pirospaprika
- kevés étolaj
Elkészítés:
A hagymát megpucolom, felkockázom, majd olajon megpirítom. Amikor félig megpirult hozzáadom a sárgarépát és a fehérrépát is. Egy picit pirítom együtt őket, majd felöntöm vízzel.
Amíg a zöldségek főnek, megpucolom a karfiolt és rózsáira szedem, majd ezt is beleteszem a lábasba. Annyi vízzel felöntöm, hogy a karfiolt éppen ellepje. Fűszerezem, majd amikor már majdnem megfőtt hozzáadom a pirospaprikát, és liszttel elkevert tejföllel sűrítem.
Összefőzöm, és kész a fincsi leves.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.