Tejfölös karalábéleves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 db karalábé
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál gyökér /fehér répa/
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál petrezselyem zöld
- 1 szál zeller zöld
- 1 kis pohár tejföl
- 2 ek finom liszt
- 5 dkg leves betét /eperlevél,betű tészta,kis kocka/
- 5 dkg vaj
- őrölt fehér bors
- ételízesítő
- só
- 1 tk pirospaprika
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk de egészben hagyjuk. A petrezselyem és a zeller zöldet apróra vágjuk.
A vajon megdinszteljük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá és rászórjuk a pirospaprikát. Felöntjük vízzel és félig puhára főzzük.
Mielőtt teljesen puha lenne beletesszük a tésztát, zeller zöldet és a petrezselymet. A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a levest. Habarás előtt kivesszük a vöröshagymát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.