Tejfölös karalábéleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db karalábé
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál gyökér /fehér répa/
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál petrezselyem zöld
- 1 szál zeller zöld
- 1 kis pohár tejföl
- 2 ek finom liszt
- 5 dkg leves betét /eperlevél,betű tészta,kis kocka/
- 5 dkg vaj
- őrölt fehér bors
- ételízesítő
- só
- 1 tk pirospaprika
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk de egészben hagyjuk. A petrezselyem és a zeller zöldet apróra vágjuk.
A vajon megdinszteljük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá és rászórjuk a pirospaprikát. Felöntjük vízzel és félig puhára főzzük.
Mielőtt teljesen puha lenne beletesszük a tésztát, zeller zöldet és a petrezselymet. A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a levest. Habarás előtt kivesszük a vöröshagymát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

