Tejfölös karalábéleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db karalábé
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál gyökér /fehér répa/
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál petrezselyem zöld
  • 1 szál zeller zöld
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 ek finom liszt
  • 5 dkg leves betét /eperlevél,betű tészta,kis kocka/
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehér bors
  • ételízesítő
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk de egészben hagyjuk. A petrezselyem és a zeller zöldet apróra vágjuk.

A vajon megdinszteljük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá és rászórjuk a pirospaprikát. Felöntjük vízzel és félig puhára főzzük.

Mielőtt teljesen puha lenne beletesszük a tésztát, zeller zöldet és a petrezselymet. A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a levest. Habarás előtt kivesszük a vöröshagymát.

Jó étvágyat kívánok hozzá!