Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös csalánkrémleves recept

Tejfölös csalánkrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csokor zsenge csalán
    • 1 kisebb póréhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 krumpli
    • őrölt fehér bors
    • szerecsendió
    • 2 zöldségleveskocka
    • 2-3 ek olaj
    • 2 dl tejföl
    • 1 l víz

    Elkészítése:

    A csalánleveleket csipkedjük le a száráról, majd mossuk meg, és csepegtessük le. (Lehetőleg kesztyűben végezzük el, mert különben a csalán összecsípi a kezünket.)

    A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra, a krumplit pucoljuk meg, és vágjuk kisebb kockákra.

    Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már üveges a hagyma, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a krumplit is. Keverjük alaposan össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, adjuk hozzá a leveskockát, és öntsük fel a vízzel.

    Ezután forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ekkor vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a tejfölt, majd botmixerrel pépesítsük.

    Ezután tegyük vissza a tűzre, és kevergetve melegítsük forráspontig, de forralni már nem kell.

    Tipp:

    amíg fő a leves, készíthetünk hozzá tojásmetéltet a következő módon: egy tojást üssünk bele egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk, és villával verjük fel alaposan. Ezután egy palacsintasütőben forrósítsunk fel egy teáskanál olajat, öntsük bele a felvert tojást, majd süssük mindkét oldalát szép pirosra.
    Hagyjuk langyosra hűlni, majd csavarjuk, és ízlés szerint szeleteljük fel. (Én két tojásból készítettem, és külön sütöttem meg mindegyiket.)

    Tálaláskor merjük a krémlevest tányérba, majd adjuk hozzá a tojásmetéltet, és úgy kínáljuk.

    A tejfölös csalánkrémleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 67 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá