Tejfölös burgonyaleves recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg újburgonya
- só
- őrölt bors
- 1 babérlevél
- 1 db paradicsom
- 1 db sárga paprika
- 1 tk. piros paprika
- 1 ek.olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- 3-4 ek. liszt
- citromlé
Elkészítés:
A burgonyát lehámozzuk, és felaprítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk piros paprikával, majd 1 pohár vízzel felengedjük. A burgonyát, paprikát, paradicsomot, babérlevelet bele tesszük. Fűszerezzük egy kis borssal, sóval, ételízesítő is mehet bele és fedő alatt puhára főzzük. Felöntjük 3-4 liter vízzel, amikor felforrt, akkor hozzáadjuk a tejföllel összekevert lisztet, melyet vízzel hígítunk. Közben kevergetjük, hogy csomós ne legyen. Egy kevés citromlével ízesítjük a végén.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

