Tejfölös burgonyaleves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1,5 kg újburgonya
- só
- őrölt bors
- 1 babérlevél
- 1 db paradicsom
- 1 db sárga paprika
- 1 tk. piros paprika
- 1 ek.olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- 3-4 ek. liszt
- citromlé
Elkészítés:
A burgonyát lehámozzuk, és felaprítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk piros paprikával, majd 1 pohár vízzel felengedjük. A burgonyát, paprikát, paradicsomot, babérlevelet bele tesszük. Fűszerezzük egy kis borssal, sóval, ételízesítő is mehet bele és fedő alatt puhára főzzük. Felöntjük 3-4 liter vízzel, amikor felforrt, akkor hozzáadjuk a tejföllel összekevert lisztet, melyet vízzel hígítunk. Közben kevergetjük, hogy csomós ne legyen. Egy kevés citromlével ízesítjük a végén.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.