Tejfölös burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg újburgonya
- só
- őrölt bors
- 1 babérlevél
- 1 db paradicsom
- 1 db sárga paprika
- 1 tk. piros paprika
- 1 ek.olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- 3-4 ek. liszt
- citromlé
Elkészítés:
A burgonyát lehámozzuk, és felaprítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk piros paprikával, majd 1 pohár vízzel felengedjük. A burgonyát, paprikát, paradicsomot, babérlevelet bele tesszük. Fűszerezzük egy kis borssal, sóval, ételízesítő is mehet bele és fedő alatt puhára főzzük. Felöntjük 3-4 liter vízzel, amikor felforrt, akkor hozzáadjuk a tejföllel összekevert lisztet, melyet vízzel hígítunk. Közben kevergetjük, hogy csomós ne legyen. Egy kevés citromlével ízesítjük a végén.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »