Tejfölös babos káposzta füstölt tarjával recept

Hozzávalók:
- 30 dkg fejtett bab
- 60 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg füstölt-főtt tarja
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 tk fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 2 l víz
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
A felkockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával.
Rátesszük a babot (ha valaki szárazbabbal készíti, azt előző éjjel be kell áztatni), felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor félig megpuhult a bab, rátesszük a megmosott káposztát és a felkockázott tarját. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és a készre főtt levest behabarjuk vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »