Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös babos káposzta füstölt tarjával recept

Tejfölös babos káposzta füstölt tarjával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg fejtett bab
    • 60 dkg savanyú káposzta
    • 30 dkg füstölt-főtt tarja
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 2 tk fűszerpaprika
    • só ízlés szerint
    • 2 l víz
    • 2 dl tejföl
    • 2 csapott ek finomliszt

    Elkészítése:

    A felkockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával.

    Rátesszük a babot (ha valaki szárazbabbal készíti, azt előző éjjel be kell áztatni), felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

    Amikor félig megpuhult a bab, rátesszük a megmosott káposztát és a felkockázott tarját. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és a készre főtt levest behabarjuk vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá