Tejfölös babos káposzta füstölt tarjával recept

Hozzávalók:
- 30 dkg fejtett bab
- 60 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg füstölt-főtt tarja
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 tk fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 2 l víz
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
A felkockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával.
Rátesszük a babot (ha valaki szárazbabbal készíti, azt előző éjjel be kell áztatni), felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor félig megpuhult a bab, rátesszük a megmosott káposztát és a felkockázott tarját. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és a készre főtt levest behabarjuk vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »