Tejfölös babos káposzta füstölt tarjával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg fejtett bab
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 30 dkg füstölt-főtt tarja
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 tk fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • 2 l víz
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek finomliszt

Elkészítése:

A felkockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával.

Rátesszük a babot (ha valaki szárazbabbal készíti, azt előző éjjel be kell áztatni), felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Amikor félig megpuhult a bab, rátesszük a megmosott káposztát és a felkockázott tarját. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és a készre főtt levest behabarjuk vele.